Close

Beszélgetések az EP választásokról

Lezajlott az első Részvétel Hete program az Avasi Közösségi Kávézóban miskolcon.

A programon a részvétel hete idei témájába vágó topiccal indítottak két politológussal: Dr, Fekete Sándor szakreferenssel és Dr. habil Fazekas Csaba egyetemi docenssel járták körbe az EP választások kérdéskörét.

Bár az avason élő állampolgárokat nem villanyozta fel a téma, de ez a fajta attitűd, mint ahogy a beszélgetésen is elhangzott, jellemző Magyarországon. Ettől függetlenül a Civil Rádió Miskolc (CiRMi) által is rögzített beszélgetés szélesebb körben is elérhető lesz az érdeklődők számára, hiszen május 15-én szerdán fogja leadni a rádió a cirmi.org online felületen a kora esti műsorsávban.

A beszélgetésen szó esett többek között arról, hogy mit várunk mi, magyarok az EU-tól, milyen folyamatok indultak el az utóbbi pár évben a Kelet-Európai országokban, melyek nem követik teljesen a nyugati demokratikus irányvonalakat, valamint arról is, hogy a jelenlegi EP választás alkalmas lehet-e a hazai politikai erőviszonyok tisztázására.

Felmerült a kérdés, hogy kiüresedik-e a demokrácia Magyarországon, illetve az utóbbi időben sokakat foglalkoztató tendecia, a szélsőjobb erősödésének kérdésköre.

Helyszín: Avasi Közösségi Kávézó,Miskolc, Szentgyörgy út 44
Időpont: 2019 május 13, hétfő, 12:00 – 13:30