Close

II. Kiserdőnk szépe választás

A Van más út kampányt szervező, helyi lakosokból álló Kiserdővédők csoport a környékbeli kutyásokat hívta el kedvenceik megmérettetésére, de a rendezvény csatlakozott a Részvétel Hete civil programsorozathoz is.

A II. Kiserdőnk szépe választás a IX. és XIX. kerület között elterülő Határ úti Kiserdőben zajlott. Azon a területen, ahol a Galvani híd levezető úthálózatának elvezetése miatt komoly természetkárosításra lehet számítani.

A kutyaszépségversenyen kívül a résztvevők találkozhattak több, állatokkal foglalkozó szervezettel és a nyereményeket szponzoráló vállalkozásokkal is. (Kispesti Állavédelmi Járőrszolgálat, Lelenc Kutyamentő Egyesület, Falka City, Maintrailing Akadémia, Dogrehab, Szimba Masszázs Kuckó, Léna Barf Állateledel és Felszerelés, Husse). A gyerekeknek az Anyahajó Egyesület tartott meseelőadást.

A kutyás ügyeken kívül természetesen a Kiserdőről is sok szó esett, komolyabb és komolytalanabb formában. Ezen a napon indult el az aHang kampányplatformon a Kiserdővédők aláírásgyűjtése az általuk másfél éve várt társadalmi egyeztetés megkezdésére, amit a helyszínen is alá lehetett írni.

Ezen kívül lehetőség volt a speciális Kiserdő-kvízen részt venni, amelynek felnőtt kérdéssora kifejezetten az ügyre koncentrált, és nagyon informatív volt. A délután egy pontján a Kiserdő sorsának eldöntésében illetékes személyek felkutatásában lehetett segédkezni. A Bácskai János IX. kerületi polgármestert, Tarlós István főpolgármestert, Kocsis Máté országgyűlési képviselőt, Áder János köztársasági elnököt és Fürjes Balázst, a kiemelt kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztost megszemélyesítő alakokat lehetett összegyűjteni és végre egy asztalhoz ültetni.

A rendezvényen a Részvétel Hetéhez kapcsolódóan információt lehetett szerezni a közelgő EP választás menetéről, illetve az érdeklődők betekintést nyerhettek, mit jelent Európa helyben. Voltak, akik arra is vállalkoztak, hogy elmondják: szerintük miért fontos a részvétel az Európa Parlamenti választáson.

A rendezvényen kb. 80 fő vett részt, leginkább a két szomszédos kerületből, de távolabbra is eljutott az esemény híre.

Helyszín: budapesti Kiserdő
Időpont: 2019 május 11.