Close

Közösségi filmvetítés az Avasi Közösség Kávézóban

A Részvétel Hete programjaként az avasi közösségfejlesztő munka egyik alappillérét bemutató dokumentum film premierjére került sor az Avasi Közösségi Kávézóban.

A Dialóg Egyesület 2014 óta dolgozik a szilvás 19-es lépcsőházban, ahol az első években pezsgő közösségi életet és gyökeres változásokat hozott a szakmai jelenlét. A későbbi években a lakóközösség fluktuálódott, többen elköltöztek, új lakók jöttek, és rohamosan csökkent a korábban közösen alkotott rendezettség.

2019-ben, mikor látszódott, hogy lassan berendezkednek az új lakók, a közösségfejlesztő munkatársak újabb lendülettel kezdték el az addigra leamortizálódott, apátiába süllyedt közösséget felrázni.

A filmet beszélgetés követte, melynek keretében az egyesületnél szakmai gyakorlatát végző film készítője és a közösségfejlesztő munkában aktív szakemberek, illetve a nézők elemezték a filmet.

Helyszín: Avasi Közösségi Kávézó,Miskolc, Szentgyörgy út 44
Időpont: 2019 május 14, kedd, 11:00 – 12:00

Közösségi virágültetés az Avason

A zöld felületek az avasi panelrengetegben élőknek kiemelten fontosak. Ez újra bebizonyosodott a mai közösségi virágültetésen, ahol az Avasi paradicsom elnevezésű közösségi kert önkéntesei aktívkodtak az eső ellenére is hatalmas lelkesedéssel: gyomláltak, ültettek, rendezgették az avasi közösségi kávézó előtti kiskertet.

Izgalmas megtapasztalni, hogy a részvételnek mennyi formája jelenhet meg egy szomszédsági közegben.

Helyszín: Avasi Közösségi Kávézó, Szentgyörgy út 44
Időpont: 2019 május 14, kedd, 12:00 – 13:30