Close

Újabb beszámoló

A leginkább a vonatos akcióiról ismert Mátészalkaleaks ezúttal a helyi kórházban juttatta kifejezésre szolidaritását a dolgozókkal és szembesítette a döntéshozókat a valósággal. Munkájuk elismeréseként oklevelet, pizzákat és üdítőt kaptak az ápolók és a beteghordók a Mátészalkai Kórházban.

A MátészalkaLeaks mostani figyelemfelkeltő megmozdulása a Részvétel Hete eseménysorozathoz kapcsolódik.

A Részvétel Hete Magyarország egyik legnagyobb civil eseménysorozata, amelyen több tucat szervezet és intézmény helyi eseményeken keresztül hívja fel a figyelmet az állampolgári részvétel és a helyi cselekvés fontosságára.

Május folyamán – kiemelten május 13. és 19. között – közel harminc színes programon keresztül és egy hatalmas mozgósító buli keretében mondjuk el, mutatjuk meg: Európa itt (is) van! A Civil Kollégium Alapítvány és az aHang kampányplatform felhívására számtalan csoport és egyén jelentkezett szerte az országból, hogy “benevezze” programját a Részvétel Hetére, melynek idei jelmondata a 15 éves tagságra utalva: Európa helyben!

A Részvétel Hetéről mindent megtudhatsz a www.reszvetel.hu oldalon.

A Civil Kollégium Alapítvány által támogatott MátészalkaLeaks csoport 2019. május 13-án 14 és 15 óra között megrendezte a szolidaritás óráját, amely egy sorozat első állomása, hiszen az év folyamán több hasonló esemény megvalósítását határozták el. Az esemény célja az volt, hogy empátiát ébresszen az emberekben, hiszen nap mint nap szinte természetesnek vesszük azt, hogy vannak olyan munkahelyek, ahol az ott dolgozók elvárhatónál többet tesznek az embertársainkért, mint ami a munkaköri kötelességük lenne, sokszor ezért nehogy anyagi elismerés, de köszönet sem jár.

Első alkalommal a híradásokban már ismertté vált Mátészalkai Kórház azon dolgozói kaptak elismerő oklevelet a csoporttól, akik az egyik lift meghibásodása miatt immár két hónapja gyakran akár ölben is viszik a betegeket, emeletről emeletre.

“Mikor beléptünk a belgyógyászat épületébe, több nővér is azt kérdezte, kinek a hozzátartozói vagyunk? Miben segíthetnek? – számolt be a csoport tagja, Szabó Richárd az akcióról. – Az egyik beteghordó készségesen elvezetett minket azokhoz, akik a munka dandárját végzik a részlegen. A dolgozók nagyon meglepődtek és nagyon örültek, hogy gondoltunk rájuk, egyesek meghatódtak. Köszönték a két óriás pizzát és az üdítőket, amelyet gyorsan el is fogyasztottak. Az egyik ott dolgozó hölgyet nagyon megérintette az érkezésünk, és ő a kapott oklevelet a két rossz liftre ragasztotta, hogy mindenki lássa azt, hogy elismerték a többletmunkájukat.”

További információk:
Lintényi Levente
06/30-339-8072